Farverådgivning

Med Malerfirmaet Rundkvist som samarbejdspartner får du en kompetent maler i Vejle, der farverådgiver og fører dig sikkert frem til et smukt og personligt farvevalg.
Farvevalget skal være et bevidst valg, da farver har forskellige udtryk og giver vidt forskellige oplevelser.

Lyse farver gør rum større, mørke endevægge samler rummet, mens neutrale farver leder opmærksomheden hen på møbler, billeder og plakater på væggene.
Dagslyset spiller en stor rolle for, hvordan vi opfatter farverne. Derfor er det vigtigt at se på, hvad du bruger rummet til, hvornår du opholder dig i rummet, og hvilken retning lyset kommer fra.

Kontakt os og hør mere om farvernes mangfoldige muligheder.

Gode råd

Pas på din ryg
De færreste mennesker er vant til at klatre rundt på en stige i timevis eller ligge på knæ på et hårdt underlag. Find en hensigtsmæssig arbejdssttilling og pas på din ryg. Sidder du ned, skal du være særlig opmærksom. Det kræver sit af rygmusklerne at strække sig frem med en pensel i lange perioder.

Udluftning
Husk godt arbejdslys og sørg altid for god udluftning. Selvom de moderne vandbaserede malingstyper er uden opløsningsmiddel kan bindemidlet medføre lugtgener, og nogle mennesker er allergiske over for den lugt. Får man problemer af denne art, skal man straks vaske alle flader ned med vand tilsat afrensningsmiddel.

Maling udendørs
Pas på fugt. Maj, juni og juli er de mest tørre måneder. Maling hærder bedst ved højere temperaturer end 15ºC for. Afslut gerne malingen mindst 2 timer før duggen falder og undgå at male i direkte solskin.

Maling på hænderne
Har du fået maling på hænderne, skal du smøre en lille smule vaseline på malingen. Lad det sidde et par minutter og gnid så efter med et stykke køkkenrulle. Dette skulle fjerne det meste af malingen.

Maling på inventar
Hvis du skulle være så uheldig at få pletter fra oliebaseret maling på møbler eller gulvtæppe,
så dup pletten med en klud fugtet med mineralsk terpentin.

Pensler
Når du skal male eller lakere med alkyd- eller terpentinprodukter anbefales det at bruge en pensel med naturhår. Til vandbaserede malinger anbefaler vi, at du anvender kunstfiberpensler.

Vandbaseret maling
Vandbaserede malinger bør ikke anvendes udendørs, hvis temperaturen er mindre end 10ºC grader. Maling tåler ikke frost, og kan blive råddent. Du kan aflevere den ødelagte og gamle maling til miljøbilen eller på genbrugspladsen, så er du også med til at værne om miljøet.

Rengøring af pensler
Når du er færdig med at bruge dine pensler skal de vaskes ud og smøres ind med sulfo eller sæbe. Lad dem derefter tørre. Når penslerne skal bruges igen, skal du blot vaske sæben ud, og penslerne er klar til brug med dejlige bløde hår.

Klar til næste dag
Brugte pensler og malerruller bør pakkes ind i en tætlukket plastikpose. Så er de klar til brug næste dag.

Hurtigere at male
Du kan med fordel købe en rullespand i stedet for en rullebakke – den er hurtigere og sviner mindre. Der kan købes rulleposer til at indsætte i rullespanden. det er praktisk ved brug af flere farver, og der er mindre at gøre rent.

Hos Malerfirmaet Rundkvist kan vi også hjælpe dig med mange forskellige maleropgaver. Så står du f.eks. og skal bruge hjælp til maling ved fraflytning af lejebolig eller leder du efter en maler, der kan hjælpe dig inden for gips og fermacell? Så lad os stå for din opgave – og du kan være sikker på et tilfredsstillende resultat.